2009-09-13

ASHTANGA YOGA, på Stockholms Universitet

nästa vecka börjajr min nästa Ashtanga kurs på SSIF:

http://www.ssif.su.se/ashtanga.asp?h_id=29

text från ssif bladet och hemsida:

ASHTANGAYOGA

Sugen på Yoga? Är du ute efter en kraftig yoga som kräver mycket styrka, koncentration och svett? Yoga som utövas av Madonna, Sting och många fler? Yoga som höjer hela kroppens kondition? Då är du åpå rätt ställe - ASHTANGA YOGA passar dig! Bli inte skrämd! Det är Ashtanga Yoga för nybörjare. Jag (Jelena) är Yoga-coach med 20 års erfarenhet. Ashtanga Yoga är bara ett av många sätt att utöva Yoga på.
Vi inleder kursen med enklare övningar, rätt anding och kroppsställning och grundläggande kunskaper kring Yogans kroppsliga och själsliga filosofi som du kommer att ta del av under följande 12 pass. Vi kommer att köra ungefär hälften av Första serien ( enligt Ashtanga Yogans seriegradering), som är krävande. En stor del av Första serien blir klar, så att du kan fortsätta att öva själv. Vi avslutar alltid passet med en längre avslappning/meditation.
Jag skall göra allt jag kan för att förklara ställningar, visa på plats och justera medan du kör. Men förutom undervisningen krävs din vilja och passion att fortsätta utöva själv. Yoga är ingen tillfällig träning utan ett sätt att leva, ett kontinuerligt sätt att röra på sig för att hålla den vid liv. Men oavsett din träning efter avslutad kurs (synd om du slarvar) kommer du att bli berikad med ett nytt sätt att se på din kropp och dess rörlighet. Du kommer ha användning av de olika övningarna som livets resurs.
Du kan alltid ta igen en missad lektion om din kurs ges flera dagar i veckan!
Termin:
HT09: 20/9-6/12VT10: 14/2-9/5
Uppehåll:
VT10: 4/4
Antal:
12 gånger
Tid nyb:
sön. 18.15-19.45
Lokal:
Aerobicssalen, Frescatihallen
Pris:
1300:-/1400:-/1600:-

Inga kommentarer: